Gulas cu carne

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Gulas cu carne

Ingrediente

  • 1,500 de carne de vita de la gat sau de la umar, taiata bucatele
  • 5 cepe mari - taiate cuburi
  • 2 ardei rosii - taiati cuburi de 1.5 cm
  • 2 ardei verzi subtiri taiati cuburi de 1.5cm
  • 1 - 2 ardei iuti - taiat bucatele
  • 2 linguri chimen boabe
  • 2 rosii taiate bucatele
  • 2-3 linguri grasime de gasca sau de pasare
  • 5-6 cartofi potriviti taiati cuburi de 3cm
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie adanca se incalzesc 2 linguri de grasime si se calesc ceapa si ardeii, dar cel iute nu. Se caleste cateva minute pana devine sticloasa ceapa si ardeii s-au inmuiat putin si se scoat afara.

Se mai adauga 1 lingura de grasime, se adauga 3-4 linguri de paprica ungureasca si se prajeste carnea pana se inveleste bine in paprica si se inchide la culoare. Se adauga apa calda sa acopere carnea, se adauga ardeiul iute si se lasa sa fiarba o ora pe foc mic.

Dupa o ora se adauga ardeii si ceapa si rosiile si se fiebe in continuare pe foc mic 1/2 de ora, se verifica daca carnea s-a inmuiat, se adauga cartofii, se da la gust de sare, piper la nevoie si daca mai trebuie putina apa. Se lasa sa fiarba pana cartofii sunt moi, se da la gust la nevoie si se serveste.

Merge foarte bine cu muraturi si mamaliga. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise