Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa.
Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si mai mult. Cand este fiarta, se scoate pe o farfurie, iar in acea apa se pune si chimenul sa fiarba. Costita se ia de pe oase si se pune deoparte.
Separat in alta oala se taie ceapa si se pune la calit in untura pana devine sticloasa, apoi se adauga zarzavatul taiat sa se caleasca si el. Peste ele se adauga carnea de porc care in prealabil a fost taiata cubulete, se acopera cu apa si se fierbe. Se adauga si pasta de ardei si ardeiul macinat. Cand legumele si carnea este fiarta se adauga si cea de vitel peste, se strecoara apa in care a fiert chimenul in oala de gulas. Cartofii se curata si se taie fasii (ca de cartofi pai), apoi se adauga si ei sa fiarba pentru 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust
Se fac si galustele astfel: Se amesteca bine oul intreg cu untul topit si cu faina pana devine un aluat dens si lipicios. Se ia apoi cu lingura pe lungimea ei din compozitie si se fierb in 2 litri de apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara, se spala si se adauga in oala de gulas.
La final se adauga si patrunjelul verde.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii