Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem untul moale intr-un bol,mixam putin,adaugam putina sare, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana ce devine o crema deschisa la culoare si spumoasa. Apoi adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam faina cu praful de copt si punem alternant cand faina, cand lapte pana la terminarea ingredientelor. Amestecam cu o paleta de plastic sau cu o lingura de lemn. Adaugam si coaja rasa de la cele 2lamai. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de guguluf si turnam compozitia in aceasta. Coacem in cuptorul preincalzit aprox.50min. la 180grade. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, iar apoi se glazureaza dupa dorinta. In compozitie se mai pot adauga bucatele de ciocolata, fructe uscate, stafide sau coaja de portocala zaharisita. POFTA BUNA!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii