Separam albusurile de galbenusuri.
Margarina o topim pe foc mic.
Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin.
Adaugam apoi laptele si mixam in continuare.
Praful de copt il amestecam bine faina, apoi le adaugam la compozitia cu galbenusurile.
Adaugam coaja de lamaie si esenta apoi incorporam cu miscari line albusurile.
Va iesi un aluat putin mai vartos pe care il punem intr-o forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina.
Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il lasam 30-40 minute pina se coace. Facem testul cu scobitoarea , apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma pana preparam glazura.
Ciocolata o taiem cubulete mici si impreuna cu margarina ramasa o punem la topit pe foc mic. Cand e gata topita, o rasturnam cu grija peste guguluf ca sa o absoarba bine.
Dupa ce s-a racit se poate felia.
Pofta mare !
Am presarat deasupra putina nuca de cocos verde.
Multumesc Dana(Pusikmea) pentru idee...
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii