Guguluf cu cacao si glazura de cafea. Reteta usoara pentru un desert pufos si aromat

Guguluf cu cacao si glazura de cafea – reteta usoara si delicioasa. Descopera cum sa prepari un desert pufos si aromat, perfect pentru orice ocazie!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Guguluf cu cacao si glazura de cafea. Reteta usoara pentru un desert pufos si aromat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru glazura de cafea:
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cafea tare (sau espresso)
  • 1 lingurita unt (optional, pentru extra luciu)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o forma de guguluf de 24 cm cu unt sau ulei, apoi tapeteaza cu faina.
Intr-un bol mare, mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase si isi dubleaza volumul (cam 5-7 minute).
Adauga uleiul treptat, continuand sa mixezi, urmat de lapte si extractul de vanilie.
Intr-un alt bol, amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea.
Incorporeaza treptat ingredientele uscate in compozitia lichida, amestecand usor pana obtii un aluat omogen.
Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza suprafata.

Introdu forma in cuptorul preincalzit si coace guguluful timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii iese curata).
Dupa ce este copt, scoate guguluful din cuptor si lasa-l sa se raceasca in forma pentru 10-15 minute, apoi rastoarna-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu cafeaua tare, adaugand-o treptat, pana obtii o glazura densa, dar fluida.
Daca doresti un luciu mai intens, poti adauga o lingurita de unt topit.
Toarna glazura peste guguluful racit, lasand-o sa curga frumos pe margini.

Daca doresti, poti presara nuci maruntite, fulgi de ciocolata sau migdale prajite deasupra glazurii pentru un plus de textura si decor.

Acest guguluf se potriveste perfect alaturi de o ceasca de cafea sau ceai, iar combinatia de cacao cu glazura de cafea ii da un gust bogat si rafinat.

Incearca si reteta de guguluf cu afine si iaurt, guguluf cu mere sau guguluf cu visine. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise