Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).
Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.
In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.
Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.
Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.
La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.
Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.
Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.
Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.
Pofta mare !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii