Graul spalat bine se pune la fiert cu sarea la foc mic (sau chiar la cuptor) timp de 1 ora, fara a se mesteca. Daca in acest timp ramane fara apa se adauga apa fierbinte. Se lasa sa se raceasca.
Conform traditiei romanesti, la Sf. Ilie graul fiert se da de pomana doar amestecat cu miere de albine sau zahar.
Se poate pregati insa si amestecat cu 2 linguri de cacao, 100 gr nuca macinata (la 100 gr grau fiert) si ornat cu bomboane colorate.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii