Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gratin de cartofi cu bacon si cascaval afumat

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 150 g bacon cuburi
  • 100 g cascaval afumat felii
  • 80 g telemea oaie
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns

Mod de preparare

Punem cartofii la fiert , in coaja, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute , pina cand intra furculita in ei. Rasturnam apa de pe ei si ii punem sub un jet de apa rece, atat cat sa putem sa ii curatam de coaja.

Dupa ce i-am curatat , ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ii punem intr-un vas mai mare in care ii vom amesteca impreuna cu telemeaua rasa tot mare, ouale, sare, piper si patrunjel verde proaspat tocat.

Amestecam bine sa se omogenizeze toate ingredientele.

Luam un vas yenna in care vom prepara gratinul , il ungem cu putin unt si punem in el pesmetul, cu care vom imbraca vasul pe laterale si jos.

Punem jumatate din piureul de cartofi, deasupra asezam bucatile de bacon si apoi peste ele punem feliile de cascaval.

Deasupra intindem uniform piureul de cartofi ramasi si presaram pesmet.

Cuptorul este incalzit la 180 de grade , dam vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, pina capata deasupra o culoare frumoasa aramie.

Scoatem gratinul si il portionam, urmand sa il servim cu salata verde, muraturi sau cu sos de smantana.

Pofta mare sa aveti !

POZE mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/12/gratin-de-cartofi-cu-bacon-si-cascaval.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise