Se taie escalopul de curcan in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt "goujaunnette"-le propriu-zise. Ele se perpelesc in untul topit si incins, la foc viu, 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta, iar la sfarsit le asezonam cu sare, piper si un pic de scortisoara, dupa cum ne place. Le scoatem din tigaie si le lasamla cald.
Adaugam in tigaie vinul si deglasam tigaia de resturile de carne lipite, ajutandu-ne de o spatula, dupa care adaugam si smantana. Lasam sa fiarba totul la foc mediu, 3 minute, dupa care adaugam iar carnea in tigaie, asezonam inca o data daca este nevoie, adaugam si patrunjelul tocat si mai fierbem inca 2 minute.
Garnitura este simpla, un buchet de broccoli, desfacut in buchetele mici, oparit 3 minute in apa clocotita cu sare, clatit cu apa rece si scurs, insotit de orez cu bob lung alb fiert, simplu. In jumatate de ora aveti pranzul pe masa si sper sa va si placa.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii