Gogosari in sos de mustar si bulion

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Gogosari in sos de mustar si bulion

Ingrediente

  • - 4 kg gogosari cruzi taiati felii (depinde cat vreti de groase, eu le tai cam de 1 cm grosime)
  • - 250 ml apa
  • - 250 ml ulei
  • - 250 ml otet
  • - 250 gr zahar
  • - 4 linguri mari mustar (eu pun 2 borcanele de mustar)
  • - 400 gr bulion
  • - 2 linguri mari sare muraturi
  • - boabe piper (cam o lingura)
  • - foi dafin (3-4)

Mod de preparare

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa ce terminati :D ). Apoi se adauga gogosarii, se lasa la fiert si se amesteca (din 5 in 5 min) pana se ridica sosul deasupra.

Ca modalitate de sigilare a capacelor eu obisnuiesc sa pun borcanele sub o patura timp de 2-3 zile cu capacele in jos. La fel de bine le puteti fierbe daca doriti.

De tinut minte, cand puneti la fiert ingredientele sa aveti deja gogosarii spalati, curatati si taiati, gata de pus in oala.

Oala sa fie una mare, cu toate ca gogosarii se mai lasa intre timp, trebuie sa aveti loc de amestecat la inceput.

Dupa ce depozitati borcanele e bine sa le lasati macar 2 saptamani inainte de a le deschide pentru ca gogosarii sa aiba timp sa se mai inmoaie.

Asta-i tot, mai mult o sa dureze curatatul si taiatul gogosarilor decat fierberea in sine si pusul in borcane dar merita rabdarea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise