Reţetă de preparare a papanaşilor ca la Cluj
Fierbi cartofii spalati in coaja, ii cureti si faci piure din ei. Dupa ce s-au racit adaugi ouale, faina, zaharul, praful de sare si zaharul vanilinat. Daca nu este destul de consistent, suplimentezi cu putina faina. Fructele spalate, curatate si scurse se zvanta bine (poti folosi prosoape de hartie). Din masa de papanasi formezi galuste in mijlocul carora pui cate o capsuna si un pic de scortisoara, formand mici gogosele. Intre timp asezi apa la fiert intr-un vas consistent si introduci gomboturile, pana ies la suprafata. Le scoti, scurgi si le tapetezi cu zahar pudra.
Sfaturi: in loc de capsuni poti folosi cirese, visine sau caise carora le-ai scos samburii, respectiv in locul carora ai pus un cubulet de zahar.
Recomandari: serveste acest desert - atat cald, cat si rece - cu un sos de vanile si cateva frunze de menta.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii