Gogosi umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosi umplute

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • un praf sare
  • 500 g faina
  • dulceata , crema ciocolata

Mod de preparare

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in ploaie si se framanta bine.

Se lasa la crescut la loc caldut circa 1 ora.

Se intinde o foaie de 0.5 cm grosime. Se taie cercuri cu ajutorul unui pahar, in mijlocul carora se pune dulceata sau crema de ciocolata. Se impaturesc si se lipsesc marginile cu ajutorul furculitei.

Eu m-am folosit de o presa speciala de patiserie.

Se prajesc pe ambele parti, la foc mic, in ulei incins. Se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise