Gogosi Romanesti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Gogosi Romanesti

Ingrediente

  • 1kg Faina
  • 4 Oua
  • 100 gr. Unt
  • 2-3 Plicuri Zahar Vanilat
  • 1 sticluta Rom
  • 350 gr lapte
  • 1 plic Drojdie / 25 gr solida
  • 10 gr. Sare

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina impreuna cu drojdia(in cazul de fata pt k am folosit drojdie la plic), apoi se adauga untul la temperatura camerei, ouale batute cu putina sare, laptele caldut, sticluta de rom, se amesteca pana se face un amestec omogen..

Se lasa la dospit cam 45 minute, apoi coca se intinde la o forma potrivita si se alege un pahar cu care se formeaza cercuri(pe placul bucatarului) se pun in uleiul incins se lasa pana se rumenesc..sa aveti pofta!(nu numai d-stra)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise