Gogosi rasucite. Reteta de gogosi impletite, pufoase si aromate

Incearca reteta de gogosi rasucite, pufoase si aromate! Descopera cum sa pregatesti aceste gogosi impletite, perfecte pentru a fi savurate alaturi de cei dragi. Urmeaza reteta noastra, explicata pas cu pas.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Gogosi rasucite.  Reteta de gogosi impletite, pufoase si aromate

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • un varf de lingurita de sare
  • vanilie
  • 4-5 linguri de ulei
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de gogosi rasucite este una dintre preferatele noastre. Se fac usor, sunt pufoase, aromate cu multa vanilie si va invit sa le incercati macar o data.

Cerneti faina intr-un bol, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte cald (din cantiitatile date). Acoperiti cu un strat fin de faina si lasati sa creasca in jur de 10 minute.

Intre timp bateti ouale cu sarea, zaharul si vanilia, adaugati zaharul si bateti bine pana cand acesta se dizolva.

Dupa ce drojdia a crescut, puneti in bol compozitia de oua si laptele cald. Amestecati cu o lingura, apoi incepeti sa framantati aluatul, incorporand putin cate putin uleiul. Framantati vreo 10 minute aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios.

Acoperiti bolul si lasati luatul la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Transferati apoi aluatul pe masa de lucru, intindeti un dreptunghi si taiati-l in fasiute. Din fiecare fasiuta formati un snur pe care il rasuciti si impletiti in doua. Acoperiti-le cu un prosop si mai lasti-le 15 minute la dospit.

Prajiti gogosile in baie de ulei la foc mic-mediu pana se rumenesc frumos. Soateti-le apoi pe servetele absorbante si apoi tavaliti-le prin zahar pudra vanilat.

Incercati si reteta de gogosi cu ciocolata, gogosi rapide cu iaurt sau de graffe. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise