Incearca aceasta reteta de gogosi pufoase de post, exact ca ale bunicii! Usor de facut, aromate si delicioase, perfecte pentru orice pofticios.
Intr-un bol mic, dizolva drojdia in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si lasa 10 minute sa se activeze.
Intr-un bol mare, pune faina cernuta, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si sarea. Adauga drojdia activata si incepe sa framanti. Incorporeaza uleiul si framanta pana obtii un aluat elastic, moale, dar nelipicios. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.
Intinde aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina, pana ajunge la o grosime de 1 cm. Decupeaza gogosile cu un pahar sau o forma rotunda. Asaza-le pe o tava si mai lasa-le 15-20 de minute la dospit.
Incinge uleiul intr-o cratita adanca. Prajeste gogosile pe ambele parti, pana devin aurii. Scoate-le pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.
Presara zahar pudra peste ele si savureaza-le calde!
Incearca si reteta de gogosi rasucite, gogosi rapide cu iaurt sau gogosi umplute. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii