Reteta de gogosi pufoase. Cum faci acasa reteta de gogosi pufoase.
Intr-un bol cernem faina. Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar si putin lapte cald (din cantitatile date). Turnam amestecul in mijlocul fainii unde am facut o gropita si lasam 10 minute sa creasca.
Intre timp amestecam galbenusurile cu aromele si sarea iar in restul de lapte cald topim zaharul. Topim si untul.
Cand drojdia este gata, turnam restul ingredientelor si framantam pana cand framantam un aluat moale si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam aluatul de gogosi la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Apoi punem aluatul pe masa de lucru, intindem o foaie de aproximativ 0,5 mm si decupam gogosile. Le acoperim si le mai lasam la crescut vreo 20 de minute.
Incalzim uleiul si prajim gogosile la foc mic spre mediu. Nu lasam focul prea mic deoarece gogosile vor fi uleioase si nici mare, pentru ca se vor arde repede la suprafata si vor ramane crude in interior.
Le scoatem pe servetele absorbante si apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!
*Daca va place arma de lamaie puteti pune in aluat o lingurita de coaja rasa de lamaie.
*Se pot umple cu diverse creme sau decora cu ciocolata.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii