Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute,intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile,zaharul ,zaharul vaniliat si sarea,se mesteca putin dupa care se adauga laptele caldut cu drojdia,se omogenizeaza(in cazul in care e prea vartos se mai adauga apa calduta sa lapte )pana obtinem o coca pe care o framantam 30 minute,timp in care adaugam cate o lingura de ulei,se presara coca cu faina se acopera si se lasa la dospot 30-45 min la caldura(creste mai repede)
Dupa ce aluatul este dospit bine se intinde pe masa de bucataie ,pe care o ungem cu ulei,de grosimea 3-4 mm,cu un pahar intors sau forme de plastic se taie aluatul sub forma de cercuri care se mai lasa 5 minute la crescut si apoi se pun in ulei incins la temperatura medie,se intorc rapid se scot si se pudreaza cu zahar.
:)) se pot umple cu nutela sau gem cuo siringa de ornat toruri
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii