Gogosi cu dovleac

Gogosi cu dovleac. Intr-un castron se bat ouale cu sare, zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, drojdia inmuiata in putina apa calda, vinul, piureul de dovleac, apoi faina adaugata cate putin, aluatul trebuie sa fie moale,sa poata fi luat cu lingura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosi cu dovleac

Ingrediente

  • 1cana cu piure de dovleac facut din felii de dovleac fierte sau coapte
  • 2oua
  • 1plic drojdie uscata
  • 1pahar vin rosu dulce(nu must)
  • 2linguri zahar
  • 1lingurita rasa cu sare
  • 10linguri faina
  • arome preferate
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un castron se bat ouale cu sare, zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, drojdia inmuiata in putina apa calda, vinul, piureul de dovleac, apoi faina adaugata cate putin, aluatul trebuie sa fie moale,sa poata fi luat cu lingura.

Se acopera castronul cu un prosop de bucatarie iar dupa ce si-a dublat volumul,se ia cu lingura trecuta prin ulei din aluat si se pune in baie de ulei incins dupa care se reduce focul pentru a fi patrunse in interior;dupa ce s-au rumenit,se scot pe hartie de bucatarie apoi se pudreaza cu zahar si se servesc;au un gust extra!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise