Gogosi cu dovleac Tradaro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g dovleac
  • 1 pahar cu apa
  • coaja de lamaie rasa
  • 350 g faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 4 oua (galbenusuri)
  • 200 g zahar
  • 2 pahare (obisnuite) vin rosu dulce
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja, se taie in bucati si se pune in apa clocotita cu putina sare. Cand miezul de dovleac incepe sa devina putin transparent se scoate, se scurge foarte bine de apa si se usuca intr-un servet apoi se da prin masina de tocat. In pasta de dovleac se adauga coaja de lamaie rasa si zahrul vanilat si se amesteca.

Separat se pune faina intr-o cratita incapatoare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi piureul de dovleac si vinul, amestecand mereu pana se obtine o pasta omogena dupa care se lasa sa se odihneasca 1 ora.

Daca mai este necesar se mai poate adauga putin vin dar cu atentie, nu prea mult. Aluatul trebuie sa aiba consistenta standard a pastei de gogosi.

Se incinge uleiul, se ia cu lingura din compozitie si se pune in uleiul clocotit.

Gogosile cand s-au rumenit se scot si se pun intr-o sita unde se vor scurge de grasime.

Dupa aceea se aseaza pe un platou si se presara peste gogosi zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se adauga si un pic de suflet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise