Dovleacul se curata de coaja, se taie in bucati si se pune in apa clocotita cu putina sare. Cand miezul de dovleac incepe sa devina putin transparent se scoate, se scurge foarte bine de apa si se usuca intr-un servet apoi se da prin masina de tocat. In pasta de dovleac se adauga coaja de lamaie rasa si zahrul vanilat si se amesteca.
Separat se pune faina intr-o cratita incapatoare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi piureul de dovleac si vinul, amestecand mereu pana se obtine o pasta omogena dupa care se lasa sa se odihneasca 1 ora.
Daca mai este necesar se mai poate adauga putin vin dar cu atentie, nu prea mult. Aluatul trebuie sa aiba consistenta standard a pastei de gogosi.
Se incinge uleiul, se ia cu lingura din compozitie si se pune in uleiul clocotit.
Gogosile cand s-au rumenit se scot si se pun intr-o sita unde se vor scurge de grasime.
Dupa aceea se aseaza pe un platou si se presara peste gogosi zahar pudra cu aroma de vanilie.
Se adauga si un pic de suflet.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii