Gogosi cu ciocolata

Reteta de gogosi cu ciocolata. Cum faci gogosi cu ciocolata reteta pas cu pas.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Gogosi cu ciocolata

Ingrediente

  • 25 de grame drojdie proaspata
  • 200 ml lapte dulce
  • un iaurt simplu mic (150 g)
  • 4 linguri zahar (80 g)
  • un varf cutit sare
  • putina esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde, cat sa iasa ca un aluat nelipicios dar elastic.
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele cu laptele caldut.

Rezulta o coca elastica si parfumata. Lasi la crescut 30 minute.

Intinzi o foaie de aluat. Pui gramajoare de ciocolata rasa, cu distanta intre ele, pui alta foaie deasupra, decupezi cu pahar, astfel obtii gogosi cu ciocolata in mijloc.

Foile vor ramane lipite intre ele si, cand cresc, se lipesc si mai bine. Le lasi inca 30 min la crescut in tava unsa cu ulei (nu faina).

In cele 30 min le mai intorci.

Prajesti pe o parte si pe alta in ulei incins.

Pudrezi cu zahar dupa ce s-au racorit nitel.

Apoi savurati cu pofta. Reteta de gogosi cu ciocolata este grozava si merita incercata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise