autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosi a la Sidy

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 august 2013

Ingrediente
2 kg faina, 40 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, , 200 g zahar tos, , 2 oua, coaja de la o lamiie, 1 l si jumatate apa minerala, 1 l ulei, 1 zahar vanilat, 50 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

131 voturi

Mod de preparare

Drojdia cu 50 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti tu aluatul, adaugi drojdia ,sarea, zaharul, ouale si coaja de lamiie, incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata. Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma, data prin faina , tai gogosi si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti,ii lasi sa se scurga de ulei si apoi ii faci cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Sidy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana (Bucatar sef):

    Merci Sidy! Asta seara i-am avut pe prietenii mei ajutor. Au iesit multe gogosi! Le-au placut mult de tot!

  • doina

    doina (Chef de cuisine):

    Le-am facut, sunt minunate, ai mei sunt incantati. Doar ca la framantat am adaugat la sfarsit si cam 100 ml ulei si le-am umplut cu un amestec de branza cu ou. Reteta este foarte spornica, mi-au iesit multe gogosi. Multumesc si felicitari!

  • mom2rebe

    mom2rebe (Chef de cuisine):

    Reteta foarte gustoasa, doar ca eu a trebuit s-o las la dospit cam o ora...

  • 51 comentarii

  • Cornelia , 10 iunie 2018

    Sunt foarte bune si usor de făcut.

  • Ida Ciuban , 14 august 2017

    Sunt foarte atragatoare si ma gandesc este ceva foarte gustos .Multumim pt. reteta.

  • mira (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2017

    bune si arata bine

    • Anymercea , 03 martie 2017

      Sunt super bune

    • Manolache Marioara , 15 ianuarie 2017

      Arata foarte bine.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 iunie 2015

      Folosesc faina din Ungaria...

    • aurica , 19 iunie 2015

      super gogosi ce faina folositi va rog ?ms

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

      1 l de ulei pentru copt toti gogosii ! Ies multi...

    • Carmen Apostoleanu , 27 mai 2015

      1l ulei????????????

    • Mangra Lucia , 26 mai 2015

      Din 2kg faina un ies foarte multi gogosi ?

    • Andu Didi , 16 mai 2015

      Imi place

    • Luminita Mariana Neagu , 27 februarie 2015

      Le fac si eu sa vedem daca le reusesc cin sunt ale tale:-):-):-):-)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

      Sanda Luiza draga apa minerala ii face mai pufosi, ii umfla. Deci foloseste apa cu...bulbuci sau sifon !

    • Sanda Luiza Stefanescu-Sayegh , 28 ianuarie 2015

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Piper Beatrice , 15 februarie 2014

      Super

    • Cristina Loredana , 20 noiembrie 2013

      acum vad ...ca se pune ptr maiaua ok

    • Cristina Loredana , 20 noiembrie 2013

      si laptele cand il adaugi...?cele 50 ml lapte

    • Marta Marinca , 13 noiembrie 2013

      Aceleasi ingrediente folosesc si eu la gogosi doar ca incorporez in alta ordine: galbenusurile + zaharul+sarea+coaja de lamie+zaharul vanilat le omogenizez pina devin spumoase , apoi, adaug drojdia dizolvata in lapte caldut + zahar si faina cernuta o adaug in ploaie atit cit cuprind ingredientele. Dupa ce am framintat bine aluatul adaug albusele spuma. Las la dospit apoi le coc in ulei incins care trebuie sa le acopere complet.

    • Toncean Sidonia , 25 octombrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Toncean Sidonia , 25 octombrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Toncean Sidonia , 25 octombrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Toncean Sidonia , 25 octombrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Monica Fericean , 24 octombrie 2013

      cand vrei mai putin, folosesti jumatate din igrediente, simplu!

    • Beiu Ionel , 24 octombrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Sanda Morar

      Sanda Morar (Maestru bucatar) , 24 octombrie 2013

      delicioase

    • Mira Bela J , 24 octombrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Mira Bela J , 24 octombrie 2013

      Pot sa fac cu jumate din ingrediente? Ce e in poze e tot ce a iesit din cele 2 kg de faina banuiesc, nu?

    • Anica Catinean , 24 octombrie 2013

      vreu o reteta asa dar in cantitate mai mica

    • Tania Kiswani , 30 septembrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Andreea-Maria Dan , 30 septembrie 2013

      Apa minerala se poate inlocui cu apa simpla ? Caci in rrgiunea unde locuiesc nu este apa minerala

    • Toncean Sidonia , 30 septembrie 2013

      Drojdia cu 50 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. ....scrie chiar la inceput !!!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Bunnnn!!

    • Ioana Antonescu , 05 septembrie 2013

      Rodica Comaniciu: "Drojdia see you 50 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute."

    • Rodica Comaniciu , 04 septembrie 2013

      la ingrediente scrie 50 ml de lapte , dar nu l-ati folosit si 1 litru de ulei, banuiesc ca uleiul este pentru copt, dar laptele?

    • Aura Popescu , 04 septembrie 2013

      iamm iam ce bune!

    • Monalisa Lisa , 04 septembrie 2013

      bun. bun....mmmm

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2013

      Delicioaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    • Giulyanna Elena , 17 august 2013

      Mmmyamyyyy yamyyyyy;>

    • Mimi Fluerasu , 20 iulie 2013

      Mama , mama.sunt sigur foarte buni.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 iulie 2013

      Sofia multumesc ! Am modificat....o adaugi dupa faina !

    • Sofia , 10 iulie 2013

      si drojdia unde intra in ecuatie? :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Doamne Sidy, da pt cata lume ai gogoserit? Minunate sunt, felicitari!

    • Habana

      Habana (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Sidy, gogosile tale sunt o minunatie! Daca tot ai facut asa de multe, ma inviti la masa???!!! O zi frumoasa iti doresc!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Sidyyyyyyy, ce faine, esti specialista din cate vad, au iesit super si vad ca ai facut si impletite. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Hmmm,ce pofta mi-ai facut !!!Sunt grozave gogosile tale!!!

    • horty20 , 24 noiembrie 2009

      Wow ce de gogosi, cared ca sunt super Sidy, yami... cu prima ocazie am sa incerc si eu

    • Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Yum yum..mi-e o pofta de gogosi de mor..dar eu as vrea sa le umplu cu nutela...cum fac? Pun rotund peste rotund, tai gogoasa dupa ce am prajit-o, nu stiu cum sa procedez :(( P.S Exista gogosi care se fac si cu lapte acru? Multumesc frumos.:*

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Vai ce bine arata!!Multumim pentru reteta.

    • Daniela , 20 noiembrie 2008

      Mai multa atentie la ingrediente...scrii ca drojdia se pune la dospit cu lapte , da' in ingrediente nu apare laptele...mergem pe ghicite si vor iesi totusi.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      bune rau yammy,yammy....eu le-am pus pe deasupra si dulceata sau crema de ciocolata

    • Anda M. (Chef de cuisine) , 21 iunie 2008

      Arata exact ca cele pe care le facea bunica mea. Cred ca sunt delicioase!!! Trebuie sa incerc reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

131 voturi

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamiie
  • 1 l si jumatate apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 50 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Cornelia

Sunt foarte bune si usor de făcut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
prajitura cu dovleac