Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca.
Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune ulei, un praf de sare, putin zahar si se va pune restul de lapte, se va incorpora faina treptat si se va framanta formandu-se un aluat(coca), aceasta se va lasa la caldura pana aproape isi va dubla volumul.
Se trece la taierea gogosilor si se mai lasa 10 minute in asteptare. Gogosile se vor prajii in baie de ulei. Dupa coacere se pudreaza si se servesc.
Mi-au iesit din aceasta compozitie 27 de gogosi.
Pofta Buna
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii