Gogosele insiropate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gogosele insiropate

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 400 ml lapte;
  • - 1 lingurita de sare;
  • - 1 lingurita de zahar;
  • - 2 plicuri de drojdie;
  • - coaja rasa a unei lamai;
  • - 30 ml ulei;
  • - ulei pentru prajit;
  • - faina cat cuprinde.
  • Pentru sirop:
  • - 400 g miere de albine;
  • - 200 g zahar;
  • - 200ml apa;
  • - zeama unei lamai;
  • - 1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare

1. Se adauga in masina de paine, la programul pentru aluat, laptele, sarea, zaharul, 30 ml ulei si putina faina.

2. Se mixeaza totul, iar apoi se adauga drojdia.

3. Se pune si coaja rasa de lamaie si faina cat cuprinde, astfel incat sa obtinem o coca de consistenta medie.

4. Se lasa timp de 1 h si 30 minute.

5. Se incinge uleiul si se prepara siropul.

6. Luam cu o lingurita aluat si il punem in uleiul incins. Se intorc gogoselele pe toate partile sa se rumeneasca. Apoi le punem in sirop.

Sunt un desert gustos!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise