Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Ingrediente

  • 3 kg varza (eu am folosit o parte varza rosie si o parte varza alba), aproximativ 20 buc gogosari, 300 gr morcov, 300 gr telina,2 radacini hrean,
  • pt 1 l otet muraturi: 400 ml otet, 600 ml apa, 15 gr sare, 10 gr zahar, 10 boabe piper, 1 foaie dafin

Mod de preparare

Se aleg gogoasrii fara lovituri sau defecte si se taie in jurul cozii. se indeparteaza cotorul si semintele ; cand taiem gogosarii tb sa observam sa nu fie mucegaiti in interior. se spala apoi gogosarii si se lasa la scurs.

Intre timp curatam varza si o taiem fideluta, curatam morcovii, telina si le dam pe razatoarea mare. Se pune varza tocata cu legumele rase intr-un lighenas si se presara cu 15 gr sare pt fieacre kg de varza. cu acest amestec umplem gogosarii cat mai indesat.se aseazaapoi gogosarii in borcane intercalat cu bucati de hrean si tulpini verzi de telina.

Se pregateste otetul pt murat gogosarii: se pune pe foc apa cu sare , zahar, condimente, se adauga si otetul cand a inceput sa clocoteasca si se mai lasa cateva clocote.

Borcanul cu gogosari se pune pe ceva metalic sa nu crape si turnam otetul fierbinte peste gogosari. se pun capacele si se depoziteaza laloc racoros si ferit de razele soarelui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise