Reteta postata pe: 07 octombrie 2009
Ingrediente
3 kg gogosari, , 400 ml otet, , 1,2 l apa, , 2 linguri de sare (nu cu varf), , 2 linguri miere de albine, , 4 linguri ulei, , boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de mustar, foi de dafin, , 300 g radacini de hrean
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cularea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi baitul sa clocoteasca). Scoti gogosarii pe rand intr-un lighean. Umplii cu gogosari borcanele pregatite. Strecori printre gogosari radacini de hrean peste care torni baitzul dat in clocot. Sub borcan, asezi un cutit de inox. Lasi o jumatate de ora, apoi legi cu celofan sau capsezi. Pastrezi in camara.
COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
Excelenti si fara friptura !
mirey (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Nu concep camara fara gogosari.Sunt foarte buni!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Si mie imi plac, ii mananc asa goi uneori, si eu conserv tot la borcan.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Imi plac gogosarii.