Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in sos de mustar

Ingrediente

  • 1 kg gogosari
  • 150 g mustar (iute am folosit)
  • 100 g zahar
  • 100 ml otet de vin de 9 grade
  • 100 ml ulei (de masline am pus eu)
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de boabe de piper
  • 2 lingurite de sare grunjoasa neiodata

Mod de preparare

Sunt foarte gustosi, usor crocanti, dulci acrisori, scaldati intr-un sos fin, cremos si aromat de mustar. Reteta de gogosari in sos de mustar este cat se poate de simpla si se prepara foarte usor. Alegeti un mustar bun, dulce sau iute, in functie de gusturile voastre.

Spalati si curatati gogosarii de coatoare, nervuri si seminte. Taiati-i apoi feliute de 2-3 cm.

Intr-un vas adanc puneti mustarul, zaharul, uleiul, otetul, foile de dafin si piperul boabe. Amestecati si asezati vasul pe foc. Lasati sa fiarba in jur de 10 minute, la foc mediu sau pana incepe sa prinda consistenta (se ingrosa putin).

Adaugati apoi gogosarii, sarea si acoperiti cu un capac. Chiar daca vi se pare ca sint prea multi gogosari pentru sosul preparat, nu va temeti, acestia se vor inmuia si vor lasa destul lichid.

Continuati fierberea, fara capac, alte 10 minute sau pana cand lichidul a scazut si a inceput sa se ingroase.

Gogosarii in sos de mustar sunt gata de transferat in borcane spalate si sterilizate. Puneti-i fierbinti si nu stingeti focul pana cand nu ati terminat de pus toata compozitia. Astfel vor ramane fierbinti pana la ultima lingura. Acoperiti-i cu prosoape groase sau chiar o paturica si lasati-i acolo sa se raceasca pana a doua zi. Etichetati-i si asezat-i frumos in camara.

Din cantitatile date vom obtine 3 borcane de 375 ml. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise