Incearca reteta simpla si rapida de gogosari in otet fara fierbere, fara conservanti. Prepara gogosari la rece, crocanti si dulci-acrisori, pentru a pastra gustul autentic al toamnei. Reteta traditionala romaneasca, perfecta pentru o iarna plina de savoare.
Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte, ii taiem in jumatati sau sferturi si ii punem intr-un vas mare. Amestecam zaharul, otetul, sarea si turnam peste gogosari.
Adaugam frunzele de dafin si ii lasam 24 de ore la macerat. In acest interval avem grija sa amestecam de 4-5 ori in ei.
A doua zi asezam gogosarii in borcane iar printre ei punem bucatele de telina si hrean. Adaugam la fiecare borcan: frunze de dafin, boabe de mustar, piper si ienibahar. Deasupra punem cate o tija cu frunze de telina si turnam lichidul strecurat , astfel incat sa acopere bine gogosarii.
Sigilam borcanele cu capace si le depozitam in camara sau beci.
La iarna, acesti gogosari in otet la rece, fara fierbere, vor fi minunati langa o friptura rumena, in salata de boeuf sau alaturi de niste coaste la gratar. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii