Gogosari in otet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gogosari in otet

Ingrediente

  • 5 kg de gogosari
  • frunze de telina
  • Pentru saramura
  • 1 litru de otet de 9 grade(eu folosesc Topoloveni)
  • 3 litri apa
  • 1 lingura de sare la litru
  • 1 lingura de zahar la litru
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii.

Saramura

Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin.

Potrivim de sare si acru dupa gust.

Amestecam si aducem la fierbere acest amestec.

In saramura fierbinte adaugam gogosarii(o parte din gogosari) pentru ai opari.Lasam gogosari in saramura circa 5 min.(pana cand acestia devin usor moi si isi schimba culoarea).

Cu ajutorul unei palete scoatem gogosarii si ii punem intr-un vas.

Punem urmatoarea transa de gogosari si procedam la fel pana cand terminam gogosarii.

Urmeaza sa asezam gogosarii in borcane(eu am folosit borcane de 800 ml.)

Asezam frunze de telina si apoi gogosari in borcane,presand putin.

Zeama in care am oparit gogosarii o turnam peste gogosari,(umplem borcanele pana sus) cu tot cu boabe de piper si foi de dafin.

Capacim.

Sterilizam.......Punem borcanele intr.un vas mai inalt(mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat prosoape de bucatarie.

Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.

Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic si fierbem circa 15-20 min.

Tragem vasul de pe foc, acoperim cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise