Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant.
Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant. Cum alegem gogonelele?
Pentru a obtine niste muraturi cat mai perfecte va trebui sa tinem cont de anumite criterii: gogonele nu trebuie sa fie prea mari, sa fie crude, adica verzi, sa fie ferme si netede si sa nu aiba urme de lovituri sau fisuri. Daca sunt spre coacere gogonelele cand se vor mura se vor muia foarte repede si de la o singura gogonica care nu este intacta poate afecta intregul borcan de muraturi. Deci trebuie sa tinem cont de aceste lucruri. Condimentele folosite pentru asezonarea gogonelelor sunt de asemenea foarte importante, dar in acelasi timp sunt dupa gustul fiecaruia. Dupa cum vedeti din ingrediente eu folosesc usturoiul, cimbru si mararul uscat sau verde, sarea, boabe de mustar, frunze de telina si daca am si frunze de visin. Intodeauna apa o folosesc in amestec cu otetul la aceste muraturi, mai ales la castraveti si gogonele, pentru ca rezista mai mult si in felul acesta reduc mult si din cantitatea de sare; la fiecare litru de lichid pun aproximativ o lingura de sare. Incercam sa nu folosim sarea iodata pentru ca muraturile sa nu se inmoaie. Mai intai vom spala gogonelele si le vom lasa putin la scurs. Pregatim borcanele si vom incepe sa asezam gogonelele; la fundul lor vom pune, marar, cimbru, cateva boabe de mustar, apoi vom pune gogonelele si intre ele vom pune din nou marar, cimbru, usturoi, frunze de visin, ardei iute, iar la sfarsit vom pune frunzele de telina si putin marar. Dupa ce am terminat cu aranjatul gogonelelor in borcane vom pregati solutia. Se pune apa la fiert cu sarea si otetul. Dupa ce a dat un clocot, o vom turna in borcane peste gogonele, pana le umplem, apoi vom acoperi cu o folie alimentara si inchidem borcanele ermetic, apoi le vom lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, le vom depozita intr-un loc racoros.
Se pot servi dupa o saptamana daca e vreme calda si doua saptamani daca vremea este mai racoroasa...!
Sunt niste muraturi minunate si le putem servi ca si garnitura la orice tip de friptura.
Va doresc spor si Pofta buna!
Specific: Iordania
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii