Gogosi coapte umplute cu dulceata

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa
Gogosi coapte umplute cu dulceata

Ingrediente

  • 500 gr faina alba ptr paine
  • 500 gr faina alba
  • 60 gr drojdie proaspata - instant care nu trebuie dizolvat ca sa creasca va puteti folosi de drojdia uscata cred ca 3 linguri rase
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1 + 1/3 pahar apa rece
  • 1/4 pahar de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua mari sau 4 potrivite
  • coaja de la1/4 deportocala
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsune sau alt gen de gem
  • nutella sau crema de vanilie

Mod de preparare

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa si mirodeniile si framantam cam 10 -12 minute pana se formeaza un aluat frumos putin lipicios. Intr-o alta oala, transferam aluatul si il presaram cu putina faina si il lasam la dospit o ora pana isi dubleaza volumul.

Il punem pe o plansa data cu faina si il impartim in 25 de mingiute si le rotunjim putin, le asezam pe tava tapetata cu hartie la distanta una de alta si le acoperim cu un prosop cam o ora pana dospeste din nou aluatul. Incalzim cuptorul la 180 de grade C si le coacem 15 minute sau pana s-au rumenit frumos. Le scoatem, le lasam putin sa se raceasca si cu o seringa injectam gemul moale in gogoasa si le presaram cu zahar pudra.

Aici cine doreste in loc de gem poate adauga nutella sau o crema de vanilie si deasupra se pot inmuia in ciocolata topita sau bombonele dupa dorinta. De obicei gogosile vin prajite in ulei adanc, dar asa coapte sunt mai sanatoase si la fel de gustoase. La noi este sarbatoarea luminilor si gogosile sunt cele mai cautate. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise