Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte integral
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 50 g unt nesărat
  • 320 g făină
  • un praf sare de mare
  • două gălbenușuri
  • Umplutura de ciocolată:
  • 250 ml smântână integrală
  • 2-4 linguri cu miere ( după gust )
  • 250 g ciocolată neagră mărunțită
  • 60 g unt nesărat rece

Mod de preparare

Se pun zahărul și laptele într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește

Într-un castron, dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.

Puneți restul de lapte din nou pe foc și adăugați untul. Se încălzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.

Făina și sarea se cern într-un castron încăpător și se face un loc în mijloc unde vom adăuga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.

Între timp se face crema de ciocolată. Se pune smântâna pe foc și se adaugă mierea.

Când smântâna s-a încălzit se adaugă untul și ciocolata. Se amestecă bine până la omogenizare.

Întorcându-ne la aluat, când acesta a crescut se frământă din nou. Se întinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari. Se așează fiecare pe hârtie de copt și se mai lasă să dospească circa 30 de minute.

Uleiul se încinge, apoi se reduce focul. Se coc pe ambele părți până când devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gătite. Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tăvălesc prin zahăr și pudră de malț ( eu nu am avut, așa că am folosit scorțișoară ).

Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolată. Pentru asta vom folosi poșul.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise