Se pun zahărul și laptele într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește
Într-un castron, dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.
Puneți restul de lapte din nou pe foc și adăugați untul. Se încălzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.
Făina și sarea se cern într-un castron încăpător și se face un loc în mijloc unde vom adăuga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.
Între timp se face crema de ciocolată. Se pune smântâna pe foc și se adaugă mierea.
Când smântâna s-a încălzit se adaugă untul și ciocolata. Se amestecă bine până la omogenizare.
Întorcându-ne la aluat, când acesta a crescut se frământă din nou. Se întinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari. Se așează fiecare pe hârtie de copt și se mai lasă să dospească circa 30 de minute.
Uleiul se încinge, apoi se reduce focul. Se coc pe ambele părți până când devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gătite. Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tăvălesc prin zahăr și pudră de malț ( eu nu am avut, așa că am folosit scorțișoară ).
Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolată. Pentru asta vom folosi poșul.
Poftă bună!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii