Eu pregatesc gnochi cu cartofi (1kg) fierti, dati prin masina de tocat, la care se adauga 300g faina si 2 galbenusuri, sare, nucsoara si ft putin ulei (aici am folosit cartofi albastri de import). Faceti o coca tare din care rupeti o bucata pe care o alungati pe un fund de lemn presarat cu faina pt a nu se lipi, iar cu un cutit taiati bucati mici dupa placerea fiecaruia.
Se fierb in apa sarata, se scot cu un spumar in momentul in care vin sus si se condimenteaza cu sucul dorit. Se pune intr-o tigaie uleiul, usturoiul si dovlecelul taiat subtire feliute pe lungime, adugati racii decojiti, rosiile decojite si caiti pt putin timp, adaugati vinul, lasati sa vapore, iar la sfirsit patrunjelul condimentati gnochi.
Sunt deliciosi si lejeri - ca sa nu se lipeasca intre ei, puneti ulei de masline in momentul fierberii!!!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii