Gnocchi de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi de cartofi

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 300g faina
  • 1 galbenus de ou
  • un varf cutit sare
  • faina pt pudrat

Mod de preparare

Cartofii se spsla ft bine sub jetul de apa,si se fierb 14 minute in apa cu sare;Se scot din apa se curata de coja se dau prin masina de tocat asa calzi se formeaza o gramajoara de cartofi pe un fund de lemn mai mare,iar in mijloc o gaura in care vom adauga galbenusul de ou si usor cate usor faina cernuta;Va rezulta un aluat moale dar nelipicios daca este necesar se mai adauga faina;Se formeaza mici rulouri de pasta de cartofi cam de un deget grosime,care se vor t5aia in bucati mai mici cu cutitul,presaram faina ,pudram bine gnocchi si ii asezam intr-o tava,si vom continua pana la terminarea pastei;Gnocchi nu vor fii inghesuiti in tava vor avea spatiu intre ei si vor fi pudrati cu multa faina;

Eu ii congelez asa cu tava iar peste 2-3 ore ii pun in pungute de plastic pt congelator si ii pregatesc cand am nevoie fierbandu-i in apa sarata cam 3-4 minute,dupa care ii condimentez dupa gust sau cu diverse sosuri;

Pofta buna!

OBS:Pt a face gnocchi ideali sunt cartofii cu coaja rosie sunt mult mai fainosi ,inghit mai putina faina!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise