Ginataang Bilo-Bilo

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ginataang Bilo-Bilo

Ingrediente

  • 400 ml crema de cocos
  • 500 ml lapte de cocos
  • 500 ml lapte de vaca
  • 100 ml apa
  • 2 plicuri zahar de vanilie
  • 125 grame zahar (puteti sa puneti dupa gustul dvs mai putin sau mai mult)
  • 200 gr perle de tapioca (se lasa la hidratat circa 30 de minute pana se dubleaza cantitatea)
  • fructe exotice:
  • o conserva de ananas din compot, cateva litchi proaspete, 4 banane pitice (saging na Saba). Daca nu se gasesc in Romania aceste banane le puteti inlocui cu cele normale, desi aroma difera doar.
  • Pentru bilele de orez aveti nevoie de:
  • o cana de faina de orez fara gluten
  • 1/2 apa
  • colorant alimentar (optional)
  • arome fiole

Mod de preparare

Cum a venit ideea de a gati azi in stil filipinez? :) Totul a pornit de la prietena mea de origine filipineza care m-a dus intr-o zi, in doua magazine asiatice cu produse alimentare in orasul unde locuim in prezent, Lüdenscheid, Germania. De aici, am pornit sa caut retete pe internet si de a ma consulta cu ea care as putea sa o incerc pentru inceput pentru a nu da gres. Am ales "supa" desert perfecta cat si pentru copii, Ginataang Bilo-Bilo, un deliciu. Prietena mea mi-a spus ca am facut alegerea perfecta! Un deliciu de te lingi pe degete!

Pentru ca nu am gasit anumite ingrediente : cartoful dulce si fructul jack (langka), am ales sa inlocuiesc in locul celor doua fructe cu alte fructe exotice la indemana oricui.

Prima parte:

1.Intr-un castron se amesteca faina de orez cu apa pentru a face o coca.

2.Eram in graba cumparaturilor de Craciun si am uitat sa iau colorant alimentar. Asa ca, am impartit coca in 3 parti. Prima bila am adaugat aroma de vanilie sau praf de zahar vanilat. A doua bila aroma de lamaie si a treia de portocale.

3.Am framantat pentru a intra bine aroma in pasta. Din aceste bile mari, am creat altele de forme diferite, unele mai mari, altele mai mici.

A doua parte:

1.Am framantat pentru a intra bine aroma in pasta. Din aceste bile mari, am creat altele de forme diferite, unele mai mari, altele mai mici.

2.Intr-o oala potrivita se pune la fiert laptele de nuca de cocos, crema de nuca de cocos, laptele de vaca si apa.

3.Se adauga zaharul vanilat, bilele de orez, fructele taiate bucatele potrivite si perlele de tapioca si se lasa la fiert pana cand acestea ies la suprafata.

4.La final se adauga zaharul dupa gust.

5.In tot acest timp se amesteca pentru a nu se prinde tapioca de fundul vasului.

La final se pune in castron si se serveste cat este cald. Daca se lasa la frigider, acest desert devine o budinca (pudding), taman bun servit si in acest fel. Desertul este foarte aromat si foarte delicios! La gust aduce cu orezul cu lapte, desi am fost curioasa de ingrediente si astfel am gatit-o.

Pofta Buna!

P.S In reteta aceasta se adauga si cartoful dulce, cat si fructul Jack sau Langka (desi acesta nici in Germania nu se gaseste, din auzite este foarte scump cat si in Filipine), desi in acest fruct "piperat" il puteti inlocui cu mango sau alte fructe exotice. Cu cat mai multe fructe, cu atatea mai multe arome si vitamine. Oricum data viitoare va fi si in varianta cu bilutele de orez colorate, cat si in compozitie cu cartoful dulce. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise