Cum a venit ideea de a gati azi in stil filipinez? :) Totul a pornit de la prietena mea de origine filipineza care m-a dus intr-o zi, in doua magazine asiatice cu produse alimentare in orasul unde locuim in prezent, Lüdenscheid, Germania. De aici, am pornit sa caut retete pe internet si de a ma consulta cu ea care as putea sa o incerc pentru inceput pentru a nu da gres. Am ales "supa" desert perfecta cat si pentru copii, Ginataang Bilo-Bilo, un deliciu. Prietena mea mi-a spus ca am facut alegerea perfecta! Un deliciu de te lingi pe degete!
Pentru ca nu am gasit anumite ingrediente : cartoful dulce si fructul jack (langka), am ales sa inlocuiesc in locul celor doua fructe cu alte fructe exotice la indemana oricui.
Prima parte:
1.Intr-un castron se amesteca faina de orez cu apa pentru a face o coca.
2.Eram in graba cumparaturilor de Craciun si am uitat sa iau colorant alimentar. Asa ca, am impartit coca in 3 parti. Prima bila am adaugat aroma de vanilie sau praf de zahar vanilat. A doua bila aroma de lamaie si a treia de portocale.
3.Am framantat pentru a intra bine aroma in pasta. Din aceste bile mari, am creat altele de forme diferite, unele mai mari, altele mai mici.
A doua parte:
1.Am framantat pentru a intra bine aroma in pasta. Din aceste bile mari, am creat altele de forme diferite, unele mai mari, altele mai mici.
2.Intr-o oala potrivita se pune la fiert laptele de nuca de cocos, crema de nuca de cocos, laptele de vaca si apa.
3.Se adauga zaharul vanilat, bilele de orez, fructele taiate bucatele potrivite si perlele de tapioca si se lasa la fiert pana cand acestea ies la suprafata.
4.La final se adauga zaharul dupa gust.
5.In tot acest timp se amesteca pentru a nu se prinde tapioca de fundul vasului.
La final se pune in castron si se serveste cat este cald. Daca se lasa la frigider, acest desert devine o budinca (pudding), taman bun servit si in acest fel. Desertul este foarte aromat si foarte delicios! La gust aduce cu orezul cu lapte, desi am fost curioasa de ingrediente si astfel am gatit-o.
Pofta Buna!
P.S In reteta aceasta se adauga si cartoful dulce, cat si fructul Jack sau Langka (desi acesta nici in Germania nu se gaseste, din auzite este foarte scump cat si in Filipine), desi in acest fruct "piperat" il puteti inlocui cu mango sau alte fructe exotice. Cu cat mai multe fructe, cu atatea mai multe arome si vitamine. Oricum data viitoare va fi si in varianta cu bilutele de orez colorate, cat si in compozitie cu cartoful dulce. :)
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii