Ghiveci oltenesc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr rosii coapte
  • 4-5 ardei copti capia rosii
  • 3-4 vinete coapte
  • sare, piper proaspat macinat
  • 1 ceapa rosie de apa
  • vegeta fara sare(bio),piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon, bulion, faina sau amidon alimentar, ulei, foaie dafin, usturoi.

Mod de preparare

Se coc pe o plita vinetele ca pentru salata de vinete, se curata de coaja se pun la scurs. Se coc ardeii capia si se curata si se pun la scurs. Se coc rosiile si se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.Se pune ulei la incins intr-o tigaie,se adauga ceapa si usturoiul, se calesc bine(cateva minute). Separat bulionul se amesteca cu o lingura de apa si cu faina(amidon alimentar folosesc,cine nu are poate sa puna si faina) pana devine ca o maioneza rosie.Se adauga in tigaie peste sosul de ceapa si usturoi, vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poata sa fiarba si se lasa la fiert pentru 15 minute.Se adauga la final sosul cu faina( amidon alimentar+bulion).Eu personal folosesc amidon alimentar pentru acest sos cu bulion.Pun 1 lingura buna de amidon alimentar cu 2 linguri de bulion facut in casa. Se adauga foaia de dafin si vegeta dupa gust,un praf de piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon.Aceasta mancarica este foarte buna,mai ales daca o facem la cuptor la foc domol.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise