Va propunem o reteta delicioasa de Ghiveci de legume cu oua romanesti, care va asigura toti nutrientii necesari pentru o masa completa!
Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa se adauga usturoiul taiat marunt. Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se inmoaie 2-3 minute la foc mic. Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam de marimea ardeiului. Eu il tai in sferturi, apoi de la fiecare bucata tai partea cu seminte. Dupa ce am taiat dovlecelul il pun si pe acesta in tigaie. Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las la foc mic inca 3-4 minute. Daca sunteti mofturosi, asa ca mine ) curatati rosia de coaja, daca nu, o lasati asa. Se taie rosia in cuburi si se pune in tigaie. Sa nu uitam si de concentratul de ardei, eu l-am pus mai mult pentru culoare, se amesteca si pune capac peste tigaie si se lasa totul la foc mic 5-6 minute. La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina Delikat.
Ouale romanesti se fac in felul urmator: se pune la fiert intr-o craticioara apa. Cand a inceput sa fiarba se pune un praf de sare si 1 lingura otet. Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul neapart sa fie proaspat. Se sparge oul intr-un castron. Se face un vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura. Se rastoarna oul in vartejul de apa format in cratita. Se lasa sa fiarba fix 3 minute. Se scoate cu o spumiera si se aseaza peste ghiveciul de legume. Se pudreaza cu boia dulce de ardei Delikat. PS: oul este facut perfect atunci cand il taiati cu un cutit galbenusul se revarsa…
Painea prajita aromatizata se face astfel: se incinge o tigaie tip gril si se stropeste cu putin ulei. Se aseaza feliile de paine si se prajesc pe ambele parti. Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si condimente Delikat.
Ca tusa finala, se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii