Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim pana devine sticloasa, adaugam ardeii rupti bucati mari, morcovii taiati bucati mari, telina taiata betisoare, apoi vinetele taiate cubulete (care au stat cu sare o ora si apoi spalate intr-un jet de apa si scurse ) amestecam si apoi se pun dovleceii taiati cubulete, varza rosie bucati mari , mazarea, se lasa totul sa se inabuse cu o ceasca de apa fierbinte.
Cand toate legumele s-au inmuiat dar nu prea mult se adauga rosiile taiate bucati mari se amesteca si adaugam cartoful taiat cubulete, pe care l-am fiert in putina apa separat, daca mai este nevoie de completat cu apa punem din cea care a ramas de la cartof si usturoiul zdrobit.
Piper pisat, nu rasnit, chimen la fel pisat, ghimbir ras pe razatoarea mica, lamaia la fel rasa, balsam de soia. O parte din verdeturi si o parte opresc pentru ornat cand este gata si in farfurie ,se mai amesteca pana devine consistent, se condimenteaza cu sare, dupa gust.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii