Am facut curatenie in frigider ... si pentru ca legumele erau cam trecute si nu puteau fi folosite in stare naturala ... dar n-am vrut sa le arunc ... am zis 'hai sa vedem ce iese'
Am taiat prazul pe latime in 3 bucati, apoi in fasii pe lungime. Am curatat si taiat vinetele zbarcite in cubulete de cca 2 cm si varza in fasii. Ardeiul plin de riduri l-am taiat in fasii lungi si subtiri. Am curatat usturoiul si l-am taiat in bucatele mari.
Am incins untura intr-o cratita incapatoare, apoi am tras la tigaie intai prazul cca 5 minute, apoi usturoiul cca 1 minut, apoi vinetele, varza, ardeii, rozmarinul si ardeiul iute cca 15-20 minute amestecand foarte des.
Le-am luat de pe foc, am adaugat apa si conserva de rosii si le-am amestecat impreuna cu sare si piper. Am uns un vas de lut cu untura si-am mutat continutul cratitei in el. Am pus capacul si-am pus mancarea la cuptor la foc mic cca 2 ore pana cand varza a devenit frageda. Bine-nteles ca m-am mai uitat din cand in cand sa vad ce se-ntampla ... La sfarsit am adaugat mararul tocat ... si in farfurie am servit cu o lingura de smantana.
Chiar si rece a fost foarte buna mancarea mea din resturi...
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii