Ghiveci de legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ghiveci de legume

Ingrediente

  • 1vinita
  • 2-3 ardei rosii,galbeni
  • 1ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1/2 de varza alba
  • 2-3 rosii
  • 1pahar de mazare 1morcov
  • 100 gr de pasta de rosii
  • 2-3 foi de malauah(sau aluat facut din apa cu faina si putin ulei)

Mod de preparare

Toate legumele vin curatate si taiate in felii subtiri sau cuburi potrivite.(se poate folosi robotul de bucatarie).Dupa ce le-am taiat le inabusim putin in putin ulei de masline si le asezam intr-o tava de copt sau in pyrex care se potriveste la cuptor.Se mai toarna 2linguri de ulei peste legume si se imbraca cu pasta de rosii,se adauga putina sare ,piper si putin usturoi.Se acopera tava cu foile de malauh sau cu foaia din alautul facut in asa fel ca totul sa fie acoperit.Se da la cuptor la 180 de grade incalzit dinainte si se coace aproape o ora pina ce toate legumele sint moi.

Dupa oora se desprinde aluatul si se mai lasa 5 minute ca legumele sa se rumenesca.

Este gustos si se poate servi cald sau rece ca garnitura la carne sau peste.

Cine doreste poate adauga in ghiveci la copt bucati de pasare sau peste si atunci carnea primeste gustul legumelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise