Toate legumele vin curatate si taiate in felii subtiri sau cuburi potrivite.(se poate folosi robotul de bucatarie).Dupa ce le-am taiat le inabusim putin in putin ulei de masline si le asezam intr-o tava de copt sau in pyrex care se potriveste la cuptor.Se mai toarna 2linguri de ulei peste legume si se imbraca cu pasta de rosii,se adauga putina sare ,piper si putin usturoi.Se acopera tava cu foile de malauh sau cu foaia din alautul facut in asa fel ca totul sa fie acoperit.Se da la cuptor la 180 de grade incalzit dinainte si se coace aproape o ora pina ce toate legumele sint moi.
Dupa oora se desprinde aluatul si se mai lasa 5 minute ca legumele sa se rumenesca.
Este gustos si se poate servi cald sau rece ca garnitura la carne sau peste.
Cine doreste poate adauga in ghiveci la copt bucati de pasare sau peste si atunci carnea primeste gustul legumelor.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii