1- se taie carnea de porc in fasii late de 2 cm si se presara peste 1/2 lingurita de piper.Se curata si se toaca usturoiul.Se toaca rozmarinul si se amesteca cu boia, ulei si usturoiul tocat.Se pune carnea in acest amestec si se lasa la marinat timp de 1 ora.
2-se curata ceapa si se taie in cubulete.Se taie ardeiul in patru, se indeparteaza cotorul si peretii interiori, se spala, apoi se taie in fasii.Se maruntesc fileurile de sardea.Se scurg rosiile, se pastreaza zeama, ia pulpa se taie in bucati mari.
3- se pune carnea de porc impreuna k marinata intr-o tigaie incapatoare si se prajeste bine la foc puternic.Se adauga ceapa, ardeiul, bucatile de sardea, rosiile si caperele si se mai caleste totul un timp scurt.Se fierbe acoperit pana se inmoaie carnea.Daca este necesar se poate adauga zeama de la rosii.
4- se da pe razatoare coaja lamaii si se presara pe maincare impreuna cu atrunjelul.Se condimenteaza cu sare, piper si sucul lamaii.
La acest fel se potrivesc bine cartofii copti, painea frantuzeasca sau salata verde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii