Chec rotund (Tulband cake )

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec rotund (Tulband cake )

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 250 gr.zahar,
  • 200 ml.lapte(rece),
  • 100 ml.ulei(floarea soarelui),
  • Faina cat cuprinde pentru a face un aluat ca o smantana mai groasa.
  • Fructe confiate,nuci.
  • Esente: vanilie,lamaie sau coaja de lamaie.
  • Sare: un varf de cutit.
  • Un pachetel de praf de copt.
  • Putin de unt(50 gr) pentru uns forma de chec.
  • Zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu mixerul(telul)la turatie mare,pana se face o spuma ,dupa se adauga uleiul lasand mixerul la un stand mai mic de turatie,apoi se adauga laptele in care a fost adaugata sarea pentru sa fie deja topita inainte sa fie adaugata in castron,dupa adaugat praful de copt impreuna cu faina pana se face un aluat gros ca o smantana,mixam bine pana numai ramane gogolosi de faina,apoi mai adaugam in compozitie ,fructele confiate,nucile si esentele,iar acestea le amestecam cu o lingura de lemn.

Cuptorul trebuie incins la 180 grade,compozitia pusa in forma care este unsa bine cu unt si putin tapetata cu faina ca sa nu se lipeasca .

La cuptor trebuie lasat intre 45 minute- 1 ora,pana se face putin aurie la culoare,se scoate din forma si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca nu aveti forma rotunda de chec puteti sa folositi si o alta forma .

Va doresc ''Pofta buna"".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise