Am vrut sa obtin un gem dar si o dulceata de capsuni, adica un preparat jumatate gem, jumatate dulceata. Am facut aceasta compozitie de gem care contine si bucati de fructe special pentru a avea un toping pentru inghetata pe care o vom manca la vara, si mi-am dorit ca ambele (adica si topingul si inghetata) sa fie facute in casa.
Se spala capsunile, se pune zahar peste ele si se pun la frigider in doua vase. Capsunile se taie in doua, daca sunt prea mari. Se lasa la rece cateva ore, eventual peste noapte.
A doua zi se strecoara sucul din ambele vase si se pune la fiert. Peste capsunile dintr-un vas se adauga sucul de la o lamaie si se amesteca usor. Acest vas se pune din nou la frigider.
Capsunile din celalalt vas se strivesc si se obtine un piure. Dupa ce siropul de pe foc s-a legat (appx 30-40 min) se adauga si piureul la fiert. Tot acum se adauga si pastaia de vanilie taiata in doua bucati pe care le si despicam pentru a ajunge la samburi. Peste 30-45 minute se pun la fiert si restul de capsuni.
Dupa 30 minute se iau de pe foc se baga la cuptor la foc mediu. Eu schimb si vasul. Inlocuiesc oala cu o cratita de inox potrivita pentru cuptor. La cuptor se mai lasa appx 30 minute.
Intre timp se pregatesc borcanele: se spala, se sterg si se pun intr-o tava la cuptor pt sterilizare. Se pune gemul in borcane, se acopera cu un pled si se baga inapoi in cuptor (cu focul stins) ca sa se raceasca foarte incet (ajuta la conservare). Eu mai pun si cate o aspirina la fiecare borcan. Aspirina se arunca atunci cand desfacem borcanul.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii