Reteta de gem de rosii. Gem de rosii cu mere, lamaie si scortisoara. Reteta de gem de rosii fara conservant. Retete cu rosii.
Fin si parfumat, cu o culoare intensa, minunat pentru prepararea aluaturilor dulci gen fursecuri, biscuiti sau servit ca atare, pe o felie de paine proaspata, alaturi de cana cu ceai.
Am folosit rosii bio, din gradina mea, mari, carnoase, dulci si deosebit de gustoase.
Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor (coaja si samburii sant foarte bogate in pectina) le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe care l-am legat bine. Peste bucatile de mere am stors zeama unei lamai . Am pus rosiile si merele in robotul de bucatarie si le-am maruntit.
Intr-o cratita cu fund gros, am pus zaharul, apa si sucul celorlalte doua lamai si am fiert siropul cateva minute, mai exact pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat amestecul de rosii, am pus saculetul (cu coaja si samburii de mere) si un baton de scortisoara.
Intre timp am spalat si sterilizat cateva borcanele.
Am fiert gemul la foc mic, 60’, (am facut testul cu putin gem pe farfurie si dupa o ora s-a intarit). Am scos saculetul si batonul de scortisoara si am umplut borcanele cu gem. Le-am pus capace si le-am asezat in paturi pana a doaua zi.
Apoi, le-am cosmetizat, etichetat, le-am tras in poza pentru voi si pe raft in camara cu ele.
Recomand cu incredere aceasta reteta de gem de rosii, este un deliciu. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii