Descopera o reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat pentru gem de prune. Perfect pentru a pastra gustul proaspat al prunelor pe tot parcursul anului!
Spala bine prunele si indeparteaza samburii.
Taie prunele in jumatati sau sferturi, dupa preferinta.
Pune prunele taiate intr-o oala mare.
Adauga zaharul si sucul de lamaie peste prune.
Amesteca bine si lasa sa stea aproximativ o ora pentru a se elibera sucul din prune.
Pune oala pe foc mediu si adu amestecul la punctul de fierbere, amestecand ocazional pentru a preveni lipirea.
Dupa ce incepe sa fiarba, redu focul si fierbe gemul la foc mediu-mare, amestecand regulat, timp de 1-1,5 ore sau pana cand prunele se descompun si amestecul se ingroasa.
Daca doresti o textura mai fina, poti folosi un blender de mana pentru a pasa gemul.
Pentru a verifica daca gemul este gata, pune o picatura de gem pe o farfurie rece. Daca nu curge si isi pastreaza forma, gemul este suficient de gros.
Daca gemul este prea lichid, mai fierbe-l cateva minute.
In timp ce gemul fierbe, sterilizeaza borcanele si capacele. Poti face asta fie punandu-le in cuptor la 100°C pentru 10-15 minute, fie fierbandu-le in apa clocotita pentru 10 minute.
Toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate, lasand aproximativ un cm spatiu la gura.
Inchide bine borcanele cu capacele sterilizate si intoarce-le cu capacul in jos pentru a forma un vid. Lasa-le asa pana se racesc complet.
Dupa ce s-au racit, depoziteaza borcanele intr-un loc racoros si intunecat.
Aceasta reteta simpla de gem de prune este perfecta pentru a aduce un strop de dulce in orice moment al zilei.
Il poti folosi si in prajituri, pe paine prajita sau cum iti place.
Adaugat in negresa pufoasa este un deliciu, la fel si in prajitura cu aluat ras sau intr-o tarta delicioasa. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii