Reteta de gem de prune. Gem de prune reteta simpla, fara conservant.
Pentru un gem de prune delicios, procedam asa. Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa pana isi lasa sucul (amestecacati din cand in cand).
Se fierbe gemul la foc mic si se amesteca mereu in el, pentru a nu se lipi. Se spumeaza la nevoie. Cand s-a legat siropul si compozitia a mai scazut, se de pe foc.
Se toarna fierbinte in borcane (corect sterilizate), se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.
Veti obtine un gem de prune gustos, nu foarte dulce, cu o culoare foarte frumoasa.
Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare (de 700 g) si unul mic de gem.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii