Gem de piersici si nectarine cu cafea

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Gem de piersici si nectarine cu cafea

Ingrediente

  • • 500 gr nectarine, spalate, curatate de samburi si taiate cubulete
  • • 500 gr piersici, spalate, curatatede samburi si taiate cubulete
  • • 250 ml cafea gata preparata
  • • 1 plic (25gr) gelfix extra 2:1
  • • coaja rasa de la 1 portocala
  • • sucul de la 1 lamaie
  • • 500 gr zahar

Mod de preparare

1. Intr-o cratita,se pun fructele, cafeaua, coaja rasa de portocala si sucul de lamaie.

2. Intr-un vas, se amesteca plicul de gelfix cu 2 linguri zahar, apoi se toarna peste fructele din cratita si se amesteca bine.Se pune la foc potrivit amestecand continuu, pana la fierbere.

3. Se adauga restul de zahar si se amesteca pana ce compozitia ajunge din nou la fierbere.Din acest moment, amestecand continuu, se tine la fiert 3-5 minute.Se inlatura spuma, daca este necesar.

4. Se ia de pe foc si se toarna in borcane uscate.Borcanele se sigileaza, se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.Pentru a verifica daca gemul se intareste, imediat dupa ce amestecul a fiert cele 3-5 minute, inainte de a-l turna in borcane, se pun 2 linguri de gem pe o farfurie.In scurt timp se va vedea daca dupa racire gemul s-a intarit.Daca nu se inatreste, atunci se adauga ½ lingurita sare de lamaie, se amesteca bine si se fierbe 1-2 minute.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise