Gem de piersici fara zahar. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Descopera reteta simpla, rapida si sanatoasa de gem de piersici fara zahar, indulcit doar cu suc de mere. Perfect pentru un mic dejun natural si gustos!

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Gem de piersici fara zahar. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Ingrediente

  • 2 kg de piersici bine coapte
  • 500 ml suc de mere (fara adaos de zahar)
  • sucul de la o lamaie
  • optional: 1 lingurita de pectina naturala (pentru a ajuta la ingrosare)

Mod de preparare

Spala bine piersicile si curata-le de samburi.
Taie piersicile in bucati mici sau felii, in functie de preferinte.

Intr-o cratita mare, pune piersicile taiate si adauga sucul de mere.
Stoarce sucul de la lamaie peste amestecul de piersici si suc de mere.
Amesteca bine.

Adu amestecul la punctul de fierbere la foc mediu.
Dupa ce incepe sa fiarba, redu focul la mic si lasa sa fiarba incet pentru aproximativ 40-50 de minute.
Amesteca ocazional pentru a preveni lipirea si arderea.

Dupa ce gemul a fiert si piersicile s-au inmuiat, poti folosi un blender de mana pentru a omogeniza gemul, daca doresti o textura mai fina.
Daca gemul este prea lichid, poti adauga o lingurita de pectina naturala si sa continui fierberea pentru inca 5-10 minute, amestecand constant.

Toarna gemul fierbinte in borcane sterilizate.
Sigileaza borcanele si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Dupa racire, depoziteaza borcanele intr-un loc racoros si intunecat sau in frigider.

Sfaturi:
Foloseste piersici bine coapte pentru a obtine un gem mai dulce si aromat.
Daca doresti un gem mai gros, poti fierbe gemul pentru mai mult timp, dar amesteca constant pentru a evita arderea.
Poti experimenta cu adaugarea altor fructe sau arome, cum ar fi vanilia sau scortisoara, pentru un plus de savoare.

Incearca si reteta de gem de caise fara zahar, gem de visine sau gem de pere. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise