Gem de piersici

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Gem de piersici

Ingrediente

  • 1kg piersici
  • 600g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • borcane si capace

Mod de preparare

Spalam si curatam de coaja piersicile,eliminam samburii si cantarim 1 kg de fructe;

Amestecam fructele cu zaharul tos si scortisoara ,daca va place gustul,si lasam in frigider 1 ora;

Punem fructele pe foc la flacara mica,amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn;

Timpul de cuoacere poate varia in functie de fructe,daca sunt mai zemoase sau nu;

Cu un blender pasam fructele si omogenizam,dupa care le punem pe foc cam 5 minute ;

Sterilizam bine borcanele si capacele(acestea nu trebuie sa fie bombate),turnam gemul in borcanele uscate bine ,inchidem si rasturnam borcanul pe capac,in modul acesta se vor sigila!

Le lasam sa se raceasca le stergem cu un prosop umed le etichetam si la camara cu ele,cel putin pana vor rezista!

Scortisoara ii va da gemului un gust deosebit,eu ador gemul cu scortisoara la micul dejun,cu paine prajita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise