Se aleg fructe complet moi , de preferinta piersici albe . Se spala fructele , se curata de coaja si se inlatura samburii . Se amesteca cu zahar si se lasa la rece timp de 2 ore apoi se pun la fiert , amestecand usor cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Gemul este gata atunci cand se pune o lingura din compozitie pe o farfurioara , se desparte cu o lingurita in doua si cele doua parti nu se mai unesc . Se pune compozitia fierbinte in borcane apoi se inchid cu capace etans . Se sterilizeaza 15 minute in cuptor apoi se pun borcanele in paturi pana la racirea completa .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii