Reteta postata pe: 06 august 2019
Ingrediente
1 kg mure,, 1 kg zahăr,, zeama de la 1/2 lămâie,, 1 linguriță esență migdale.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm să fiarbă la foc mic 15-20 minute (din momentul în care ating punctul de fierbere). Oprim focum și lăsăm la răcit.
După ce s-au răcit complet, mai fierbem înca o data fructele, tot pentru 15-20 minute. Facem testul picăturii și dacă se incheagă înseamna ca este gata.
Lăsăm să se răcească și punem în borcane
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merişoarele se spală în strecurătoare, murele la fel. Perele se curăţă de coajă şi de seminţe
14 voturi
5 comentarii
2h
Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar
35 voturi
1 comentariu
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate